Pages

RM2/BULAN... BERMINAT EMAIL ME nanaosaki87@hotmail.com

ads ads ads ads

My Blog List

Friday 22 April 2011

BISKUT BUAH PINGGANG

Bahan-Bahan:
  • 1 cawan mentega
  • 1 cawan gula halus
  • 1 cawan cornflakes
  • 1 cawan biskut marie
  • 1 cawan tepung kek
  • 1 cawan tepung jagung
  • ½ cawan tepung gandum
  • ½ cawan cornflakes (topping)
  • 1 biji kuning telur
  • 1 biji putih telur (topping)
   
Cara:

* Pukul mentega dan gula halus hingga kembang.
* Masukkan kuning telur dan pukul lagi.
* Masukkan kesemua jenis tepung dan gaul hingga sebati.
* Canai dan terapkan dengan acuan bentuk lapan (8).
* Sapukan putih telur diatasnya dan taburkan cornflakes hancur.
* Kemudian bakar pada suhu 180c selama 10 minit.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...